Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg zsír,
3 tojássárgája,
15 dkg cukor,
kevés tej.
A töltelékhez:
20 deka vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
15 deka porcukor.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk.
A recept hozzávalói (6 személyre)
A tésztához:
60 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 dl olaj
10 dkg cukor
3 dkg élesztő
csipet só
3 dl tej
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 evőkanál eperlekvár vagy barack lekvár
Elkészítés
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, ...
Hozzávalók:
25 dkg rétes liszt
10 dkg darált dió (ha az nincs, akkor dejó)
30 dkg kr.cukor
1/2 cs. sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 családi (450g) tejföl
Elkészítése:
A hozzávalókat belerakjuk egy keverőtálba és alaposan összekeverjük. Majd kivajazunk és lisztezünk egy tepsit és a tésztát beleöntjük.
Hozzávalók
a tésztához:
5 tojás
26 dkg porcukor
10 evőkanál langyos víz
16 dkg liszt
12 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor
kevés rum vagy rum aroma
a krémhez:
16 dkg vaj
20 dkg porcukor
16 dkg darált dió
8 evőkanál tej
csokimáz:
3 dkg kakaó
3 evőkanál porcukor
10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral felhabosítjuk, lassacskán hozzá adagoljuk a vizet.
Hozzávalók:
1 doboz mirelit vajas-leveles tészta,
1 tojás,
2 evőkanál tej,
15 dkg durvára darált dióbél,
20 dkg sárgabaracklekvár,
ízlés szerint 8-10 dkg cukor,
a tészta nyújtásához kevés liszt,
a sütőlemezhez 5 dkg vaj.
A gyúródeszkát belisztezzük, majd olyan vékonyra nyújtjuk ki rajta a szobahőmérsékleten felengedett vajas-leveles tésztát, amennyire csak lehetséges.