Hozzávalók 6 személyre:
20 dkg étcsokoládé
40 dkg vaj
25 dkg cukor
4 db tojás
2 kiskanál őrölt fahéj
3 dkg kakaópor
12 dkg keksz
Elkészítés
A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem oldódik.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg háztartási keksz
20 dkg étcsokoládé
40 dkg vaj
25 dkg cukor
5 dkg kakaópor
2 kiskanál fahéj
0.5 dl rum
2 dl tej
Elkészítés
A tejet egy nagyobb lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, a kakaót, a vajat és az apróra tört étcsokoládét. Elkezdem melegíteni, folyamatosan keverem le ne égjen. 5-10 perc után hozzáadom a fahéjat és a rumot is.
Hozzávalók 4 személyre:
3 dl tejszín
20 dkg cukor
60 dkg étcsokoládé (70%- os kakaótartalmú)
3 dkg kakaópor
6 dkg sovány tejpor
16 cl barna rum
1 db narancs reszelt héja
Elkészítés
A tejszínt és a cukrot óvatosan összeforraljuk. Beletesszük a csokoládét, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejport, végül a rumot és a narancshéjat.
Egy kb.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált háztartási keksz
4 evőkanál kakaópor
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 dl tej
1 db rumaroma
1 tábla csoki a tetejére (10 dkg)
Elkészítés
A kekszet beleöntjük egy tálba, és összekeverjük a kakaóporral. Egy lábasba beletesszük a margarint, a cukrot és a tejet. Lassú tűzön addig főzzük, míg a margarin és a cukor el nem olvad.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl tej
1 db kakaós kalács
vaj a forma kikenéséhez
zsemlemorzsa
1/2 üveg meggybefőtt
2 evőkanál baracklekvár
A tojáshabhoz:
4 db tojásfehérje
8 dkg cukor
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom leve
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
Hozzávalók 4 személyre:
2 tábla étcsokoládé
2 maréknyi zabpehely
0.5 maréknyi aszalt meggy
dekorcukor
Elkészítés
Az aszalt meggyet jó apróra felvágom. A csokit felolvasztom gőz felett és hozzádobom a zabpelyhet és a meggyet. Kiskanállal kiadagolom kis halmokba sütőpapírra, megszórom dekor cukorral és beteszem a hűtőbe. 1 óra múlva fogyasztható.