Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Szilágysági bárányfejleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: Bárányfej, - nyak, - tüdő és - máj, só, egész bors, 1 murok, 1 paszternák, 1 karalábé, 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt, 1 evőkanál szalonnazsír, 1 ek liszt, 1 kávéskanál paprika, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldje Elkészítése: Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és forraljuk fel. Adjunk hozzá néhány szem borsot.
Székely tárkonyleves libatepertős
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 10 dkg tárkonylevél, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 12 dkg libatepertő, 1 db tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, ecet, törött bors, majoránna, só A friss tárkonyt finomra vágjuk. Vajból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az összevágott zöldfűszert, és kb. 1.2 liter csontlével felengedjük.
Székely lakodalmi tyúkhúsleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 1 tyúk vagy 2 csirke, 2 petrezselyemgyökér, 50 dkg murok, 1 kicsi fej zeller, 1 kicsi fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 1 kis fej karalábé, 10 szál petrezselyemzöldje, 1 marék zöldborsó, só, bors, laskatészta Elkészítése: A megtisztított és jól megmosott, feldarabolt tyúkot hideg vízben tesszük fel főni lassú tűzre. Ha felforrt, habját leszedjük, megsózzuk.
Székelygulyás
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 1,5 kg lapocka vagy comb, 3 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál liszt, 6 dl tejföl, 3 evőkanál zsír, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 2-3 zöldpaprika és ugyanennyi paradicsom (mirelit is lehet), vagy 3-4 evőkanál lecsókonzerv és só. A húst diónyi kockákra vagdaljuk.
Székely csirkegulyás
Receptek » Levesek
  Hozzávalók:  2 kisebb csirke apróléka máj nélkül, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 teáskanál szárított csombor, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Puncstorta
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (4 személyre) 8 db tojás 16 dkg cukor 1/2 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg liszt 1 csipet só A kakaós piskótához: 4 db tojás 8 dkg cukor 2 evőkanál kakaópor 10 dkg liszt A töltelékhez: 1/2 dl sütőrum 3 db tojás 1/2 db narancs leve és reszelt héja 1/2 db citrom leve és reszelt héja 5 dkg szeletelt mandula (kissé összezúzva) 7 dkg olvas...
Húsvéti citromtorta
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (4 személyre) A piskótához 7 db tojás 7 csapott evőkanál porcukor 7 csapott evőkanál liszt  kevés sütőpor A krémhez 4 dl tej 2 csomag vanília ízű pudingpor 25 dkg Rama 20 dkg porcukor reszelt citromhéj ízlés szerint citromlé ízlés szerint Elkészítés A sütőt előmelegítjük. Egy kb.
Szilvás nyomkodós
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (6 személyre) 30 dkg liszt + a sütőformába 1 csomag sütőpor 1 csipet só 10 dkg vaj + a sütőforma kivajazásához citrom reszelt héja 2 dl tejföl 1.5 dl tej A szilvás töltelékhez: 45 dkg szilva 5 dkg vaj 4 evőkanál méz 0.5 evőkanál reszelt citromhéj 0.
Szilvás papucs házilag
Receptek » Sütemények
A szilvás papucs sokféle gyümölccsel készíthető, mert a keményítőtől még a magas lé tartalmú gyümölcs is krémesen áttetszővé, kenhetővé áll össze. A leveles tésztalapot helyettesíthetjük otthon gyúrt, friss tésztával. Bizonyára finomabb lesz, de jóval időigényesebb az elkészítése.   A recept hozzávalói (6 személyre) 50 dkg mirelit vajas- leveles tészta 12.
Mogyoróvajas torta
Receptek » Sütemények
A recept hozzávalói (4 személyre) 20 dkg darált keksz 3 dkg mogyoróvaj 3 dkg porcukor 10 dkg vaj kevés víz A töltelékhez: 3 és 1/2 dl tejszín 8 dkg porcukor 12 dkg mogyoróvaj 5 evőkanál tej 2 evőkanál kakaópor 6 dkg mogyoró Elkészítés A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és annyi vizet aduk hozzá (kb. 2-3 evőkanál), hogy éppen hogy összeálljon.

1841 cikk | 44 / 185 oldal