Hozzávalók: Bárányfej, - nyak, - tüdő és - máj, só, egész bors, 1 murok, 1 paszternák, 1 karalábé, 10 dkg vastag szelet füstölt szalonna bőrével együtt, 1 evőkanál szalonnazsír, 1 ek liszt, 1 kávéskanál paprika, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldje
Elkészítése: Tegyük a bárányfejet, nyakat és tüdőt egy nagy lábas sózott vízbe és forraljuk fel. Adjunk hozzá néhány szem borsot.
Hozzávalók: 2 kisebb csirke apróléka máj nélkül, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 teáskanál szárított csombor, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A recept hozzávalói (4 személyre)
A piskótához
7 db tojás
7 csapott evőkanál porcukor
7 csapott evőkanál liszt
kevés sütőpor
A krémhez
4 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
reszelt citromhéj ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük. Egy kb.
A szilvás papucs sokféle gyümölccsel készíthető, mert a keményítőtől még a magas lé tartalmú gyümölcs is krémesen áttetszővé, kenhetővé áll össze. A leveles tésztalapot helyettesíthetjük otthon gyúrt, friss tésztával. Bizonyára finomabb lesz, de jóval időigényesebb az elkészítése.
A recept hozzávalói (6 személyre)
50 dkg mirelit vajas- leveles tészta
12.
A recept hozzávalói (4 személyre)
20 dkg darált keksz
3 dkg mogyoróvaj
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
kevés víz
A töltelékhez:
3 és 1/2 dl tejszín
8 dkg porcukor
12 dkg mogyoróvaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
6 dkg mogyoró
Elkészítés
A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és annyi vizet aduk hozzá (kb. 2-3 evőkanál), hogy éppen hogy összeálljon.