Hozzávalók:
50 dkg szeder
30 dkg búzadara
1 csomag málna ízű Boleró por
9 dl tej
cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 nagy csomag babapiskóta
4 dl habtejszín vagy Hulala (vagy fele-fele)
1 liter vízben elkeverem a Boleró port, és adok még hozzá ízlés szerint cukrot.
Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tűzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetőcserepeket.
Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott sertéstarja, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só.
A hússzeleteket húskalapáccsal kissé megveregetjük. Megsózzuk, és törött borssal meghintjük. Rákenjük a zúzott fokhagymát, majd lisztbe mártjuk, és vagy olajjal megkent roston, vagy grillsütőben mindkét oldalán pirosra sütjük.
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel.