Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Sütés nélküli szedres csoda
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: 50 dkg szeder 30 dkg búzadara 1 csomag málna ízű Boleró por 9 dl tej cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 1 nagy csomag babapiskóta 4 dl habtejszín vagy Hulala (vagy fele-fele) 1 liter vízben elkeverem a Boleró port, és adok még hozzá ízlés szerint cukrot.
Almás béles
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 25 dkg cukor 3 tojás 1 cs. vaníliás cukor 1 cs. sütőpor 2 evők. tejföl Töltelék: 1 kg alma meghámozva, lereszelve 10 dkg darált dió 20 dkg cukor 1 citrom leve, héja 1 teásk. fahéj Kenéshez: 1 tojás A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a vajat, majd elmorzsoljuk.
Borzas Kata (reszelt linzer)
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt 12 dkg porcukor 12 dkg zsír 5 dkg vaj 1 egész tojás 4 tojás sárgája 1 cs. sütőpor 2 evők. rum Töltelék: 4 tojás fehérje 20 dkg porcukor 20 dkg darált dió 4 evők. baracklekvár A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és a rumot.
Erdélyi gombás szelet
Receptek » Főételek
Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tűzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetőcserepeket.
Erdélyi flekken
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott sertéstarja, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só. A hússzeleteket húskalapáccsal kissé megveregetjük. Megsózzuk, és törött borssal meghintjük. Rákenjük a zúzott fokhagymát, majd lisztbe mártjuk, és vagy olajjal megkent roston, vagy grillsütőben mindkét oldalán pirosra sütjük.
Csirkecomb székely módra
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfű, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanálőrölt szerecsendió-virág, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük.
Csíkszeredai sertésborda
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl. Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel.
Brassói libamell
Receptek » Főételek
  Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika. Elkészítése: Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk, a lebőrözött, kicsontozott, felszeletelt mellet átsütjük rajta.
Borókás nyúlgerinc
Receptek » Főételek
  Hozzávalók: 1,5 dkg vadnyúlgerinc, 2 dkg vaj, só, bors, leveszöldségek, 25 dkg füstölt sonka, 30 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 2 dl illatos fehérbor, 1 csésze csontleves, 5 dkg borókamag A lehártyázott nyúlgerincet, szalonnával bedörzsöljük, majd vékony füstölt szalonnaszeletekbe burkolva és azt rákötözve sütőben gyakori öntözéssel megsütjük.
Aprópecsenye körösi módra
Receptek » Főételek
  Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só. A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk.

1841 cikk | 42 / 185 oldal