Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Szőlős-pöttyös lepény
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 1 tojás csipet só Töltelék: 5 dl tej 4 dkg étkezési keményítő 2 evők. porcukor 1 cs. vaníliás cukor 3 tojás sárgája 5-6 csepp konyak ribizli íz 1/2 kg fehér-piros szőlő vegyesen 6 evők.
Szőlős sütemény
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás 6 evők. cukor 6 evők. liszt késhegynyi szódabikarbóna Krém: 70-90 dkg szőlő 2 cs. vaníliás pudingpor 15 dkg cukor 1 l tej 1 dkg vaj A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, a szódaport, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Zöldpaszulyleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 1 kg csont, 1 kg marhahús, 15-20 dkg szalonna, 3 murok, 1 kg zöldpaszuly, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 közepes hagyma, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 ek zsír, só, ecet, 1 csésze tejföl Elkészítése: A marhahúst és a leforrázott csontokat 2 liter vízben főni tesszük.
Tüdőleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 50 dkg marhatüdő, 1 ek libazsír vagy olaj, 1 ek liszt, 1 cikk fokhagyma, metélőhagyma,főtt murok Elkészítése: A húslevesben kifőtt tüdőt ledaráljuk. Zsírból, lisztből, a fokhagymával rántást készítünk. A ledarált tüdőt a rántáshoz keverjük. A húslevessel felengedjük mártás sűrűségűre, vagy kissé hígabbra.
Tárkonyos disznófőleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 1 friss disznófő, tárkony, 1 fej hagyma, 1 ek liszt, 1 kg leveszöldség, ecet, 1 tojás sárgája, 1 pohár tejföl, só, bors Elkészítése: A friss, megtisztított disznófejet a zöldségekkel puhára főzzük, majd a tárkonyt belevágjuk, és egy fej reszelt hagymával összefőzzük. A fejet kivesszük, a levét leszűrjük, és a benne lévőket áttörjük.
Tárkonyos bárányleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 2 kg bárány eleje és lapockája, 1 evőkanál só, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, pár szem egész bors, 1 dl tejföl, 1/2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 5 dkg tárkony, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa Elkészítése: A bárányt kicsontoljuk, és a csontokból jó erős levest főzünk. A bárányhúst felvagdaljuk és leforrázzuk, majd a leszűrt csontlében feltesszük főni.
Tárkonyos bableves bütyökkel
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 2 füstölt disznócsülök vagy 50 dkg csontos füstölt sonka, 2 csésze tarkabab (friss), 4-5 szál zöld tárkony, 1 kiskanál száraz tárkony, 1 murok, só, bors Rántás: 1 ek liszt, ecet, 1 csésze tejföl vagy tejszín, 1 tojás, 1 kanál zsír vagy olaj, 1 hagyma Elkészítése: Forrázzuk le és tisztítsuk meg a csülköket, majd tegyük fel bő vízben főni, s ha félig puha, adjuk hozz...
Tavaszi báránycsorba
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 70 dkg bárányhús, 2 murok, 1 zeller, 2 evőkanál rizs, 3 ek. zsír, só, ecet, 10 szál zöldhagyma, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, 5 szál tárkony, 5 szál petrezselyemzöldje Elkészítése: A megmosott és felszeletelt zöldséget a hagymával zsiradékban megpároljuk, vízzel felöntjük, és főni tesszük. Hozzáadjuk a megmosott és földarabolt húst, és tovább főzzük, amíg majdnem kész.
Tarhonyaleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 ek libazsír, 2 marék tarhonya, fél fej hagyma, 1 ek vaj, 15 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl, só, bors Elkészítése: A murkot, petrezselyemgyökeret, kisebb karalábét kockákra vágva sós vízben nemegészen puhára főzzük.
Szilvás káposztaleves
Receptek » Levesek
  Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 l káposztalé, 2 ek zsír (vagy 4 kanál olaj), negyed csésze liszt, 1 hagyma, 1 kanál paprika, 1 csésze tejföl, 25 dkg aszalt szilva, só, bors, 1 tojás, csipetnyi tárkony Elkészítése: Mossuk meg a káposztát, csavarjuk ki, majd tegyük fel főni 2 liter fele-fele vízbe és káposztalébe. Hozzuk forrásba.

1841 cikk | 43 / 185 oldal