Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg babapiskóta
Amoretto likőr (mandulalikőr)
2 dkg őrölt mandula
3 db tojás
50 dkg mascarpone krém
2 evőkanál cukor
hideg lefőzött kávé
holland kakaópor a tetejére
Elkészítés
A babapiskótákat két darabra törjük, a mandulalikőrrel kicsit meglocsoljuk, kelyhekbe rakva, majd a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a darált manduláva...
Mascarpone nélkül - mégis teljes az élvezet!
Hozzávalók 4 személyre:
2 dl tejszín
25 dkg natúr vajkrém
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg babapiskóta
1 csésze hideg erős kávé
0.5 evőkanál rum
kakaó a díszítéshez
Elkészítés
A tejszínt habbá verjük, majd összekeverjük a vajkrémmel és a vaníliás cukorral.
Bódító - és hódító. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a savanykás ízeket.
Hozzávalók 4 személyre:
5 db tojás
15 dkg cukor
2.5 dl limoncello likőr
5 db citrom
2 dl víz
45 dkg mascarpone
savoiardi (vagy más babapiskóta)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
Ezekből a csokis kockákból, amelyek csak 81 kilokalóriát és 1 grammnál alig több zsírt tartalmaznak, bűntudat nélkül ehetünk annyit, amennyi csak jólesik.
Hozzávalók:
40 dkg csokoládé
6 dkg porcukor
4 db tojás
10 dkg Rama
24 db babapiskóta
konyak vagy whiskey (tetszőleges)
gyümölcs a tálaláshoz
A tejsodóhoz:
5 dl tej
6 dkg cukor
6 db tojássárgája
A cukorsziruphoz:
2 dl víz
20 dkg cukor
Elkészítés
A sodóhoz a tejet a cukorral lassú tűzön felforraljuk, majd habverővel állandóan kevergetve kis adagokban...
Légiesen könnyű, nagyon finom desszert! Érdemes más gyümölcssel is kipróbálni, illetve a hozzá illő ízű gyümölcsjoghurttal.
Hozzávalók
5 dl eper joghurt
4 dl tejszín
2 evőkanál étkezési zselatin
20 dkg kristálycukor
1 zacskó piros tortazselé
kb.