Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Kapucíner szelet
Receptek » Sütemények
Hozzávalók Lapok 5 tojásból készült rendes piskóta 5 tojásból készült barna piskóta Krém 2 csomag vaníliapuding 5 dl tej 2 kocka margarin 40 dkg procukor Katica tortabevonó 4 evőkanál mogyorós kapucsínó csokimáz vagy tortadara Elkészítés A 2 csomag vaníliapudingot megfőzzük 5 dl tejben.
Kókuszos-mézes szelet
Receptek » Sütemények
Hozzávalók Tésztalap 20 dkg porcukor 1 evőkanál méz 2 tojás 3 dkg margarin 2 evőkanál kakaó 30 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna Krém 5 dl tej 5 evőkanál liszt 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg kókuszreszelék Elkészítés A porcukrot, a mézet, a tojást, a margarint, a kakót gőz fölött főzzük egy percig, majd hozzáadjuk a l...
mogyoróvajas süti
Receptek » Sütemények
Hozzávalók Fél csésze vaj 1,5 csésze zabpelyhes keksz összemorzsolva 2 csésze kókuszreszelék 400 g sűrített tej 2 tábla csokoládé (ét vagy tej) Fél csésze krémes mogyoróvaj Elkészítés Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk fel a vajat a sütőben, majd az összetört zabpelyhes kekszet szórjuk rá, és oszlassuk el egyenletesen.
Habos szilvás lepény
Receptek » Sütemények
Hozzávalók Tésztalap: 3 tojás sárgája 15 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 2 kanál citromlé 1 kiskanál sütőpor 1 kisüveg vanília eszencia 20-25 dkg liszt Töltelék: 60 dkg szilva 2 kanál cukor 2 kiskanál kardámom 1 kanál gríz 1 kanál prézli Hab: 3 tojás fehérje 6 kanál cukor vanília eszencia Elkészítés A tésztához habosra kevered a vajat a cukorral, ho...
Ringló szilvás pite
Receptek » Sütemények
Hozzávalók 26 cm-es formához Tészta: 22 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából) 10 dkg vaj 8 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia) 1/2-1 dl víz -liszttől függ Töltelék: 70 dkg ringló szilva 10 dkg méz 5 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia) 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet őrölt gyömbér 1/2 citrom le...
Habtorta csokoládé habbal (Pavlova)
Receptek » Sütemények
Hozzávalók A "tésztához": 6 tojás fehérje 24 dkg kristálycukor 3 dkg kakaó A krémhez: 30 dkg olvasztott csokoládé (nem tortabevonó, minőségi csokoládé mert ettől lesz finom a krém 6 tojás sárgája 1 evőkanál víz 3 dl habbá vet tejszín rum Elkészítés A torta alja: A tojásfehérjéből kemény habot verünk majd a cukrot apránként hozzáadjuk, a végén pedig a kakaót is.
Madártej
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: 4 tojás 15 dkg cukor 1,5 l tej 2 rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor) 2 evőkanál liszt 5 dkg mazsola Elkészítés: A tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral jó kemény habbá verjük. Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban tejet forralunk. A csendesen gyöngyöző tejbe (vízbe mártott) evőkanállal tojásnyi galuskákat szaggatuk a felvert habból.
Csokoládés tejeskávé madártej jégkrémmel
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: 1,5 dl főzött kakaó 1,5 dl tejeskávé 1,5 dl madártej 12 dkg őszibarack befőtt 8 dkg karamell szósz 4 dkg étcsokoládé 20 dkg madártej jégkrém Elkészítés: Hosszú, vékony pohárba töltjük a kakaót, rá a tejeskávét, majd a madártejet. Az őszibarackot megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Citromos madártej
Receptek » Sütemények
Hozzávalók: 6 db tojás 4 csomag vaníliás cukor 1 citrom 2 l tej 1 csomag vaníliás pudingpor 4 evőkanál cukor kevés víz Elkészítés: A tejet egy kevés vízzel felforraljuk. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, s a forró tejbe szaggatjuk, megfőzzük, félrerakjuk.
Madártej
Receptek » Sütemények
Egy kis madártej-etimológia Gondolkodtatok már azon, vajon honnan ered a madártej kifejezés? Van a madárnak teje? Micsoda faramuci név ez? A fehér gombócok talán a fiókák? Nem, a madártej elnevezés egy érdekes, több ezer éves szójáték származéka. Az ókorban azokat a finomságokat, melyekhez szinte lehetetlen volt hozzájutni, a madarak teje kifejezéssel illették.

1841 cikk | 41 / 185 oldal