Magyar konyha - Receptek

   

Görhe
Sütemények
Hozzávalók: 2 joghurtos kupa buzaliszt, 2 joghurtos kupa finom kukoricaliszt 2 joghurtos kupa kristálycukor 2 joghurtos kupa tej, 1,5 joghurtos kupa étolaj, 2 tojás sárgája, 1 zacskó sütőpor. Elkészítés: Fentieket fakanállal összekeverni, a 2 tojás fehérjét kemény habbá verni, és óvatosan a sárga masszához vegyíteni. Olajozott, lisztezett tepsibe önteni, kb.
Gyömbéres kalács
Sütemények
Nehéz ellenállni az ínycsiklandó, enyhén fűszeres kalácsnak. Kínáljuk egy csésze tea mellé vagy desszertként vaníliasodóval, netán egy kevés tejszínhabbal, esetleg néhány kanál friss almakompóttal. A recept hozzávalói (6 személyre) 1.5 dl félzsíros tej 2 db tojás 8.5 dkg vaj 1 evőkanál őrölt gyömbér 8.5 dkg sima fehér liszt 8.
Gyümölcsös tiramisu gluténmentes
Sütemények
Egy jó recept, mivel gyümölccsel is el lehet készíteni a tiramisut, fagyasztott gyümölccsel is kitűnő.
Habos joghurtos epres csoda (sütés nélkül)
Sütemények
Hozzávalók 25 dkg piskótatallér 0.5 l tejszín 1 nagy doboz epres joghurt 30 dkg eper 7 kanál cukor 3 kanál porcukor 2 csomag vaníliás cukor 25 g zselatin Elkészítés Felmelegítjük a joghurtot kézmelegre, a zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban felmelegítjük és összekeverjük a joghurttal, majd félretesyzük hűlni.
Habos szilvás lepény
Sütemények
Hozzávalók Tésztalap: 3 tojás sárgája 15 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 2 kanál citromlé 1 kiskanál sütőpor 1 kisüveg vanília eszencia 20-25 dkg liszt Töltelék: 60 dkg szilva 2 kanál cukor 2 kiskanál kardámom 1 kanál gríz 1 kanál prézli Hab: 3 tojás fehérje 6 kanál cukor vanília eszencia Elkészítés A tésztához habosra kevered a vajat a cukorral, ho...
Habos-puncsos piskótaszeletek
Sütemények
Hozzávalók Tészta: 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 25 dkg vaj, vagy sütőmargarin 2 tojássárgája 4,5 dl tej Krém: 10 dkg sütő margarin 15 dkg cukor (por) 1 dl rum 3 evőkanál baracklekvár 5 evőkanál kakaópor Hab: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó Elkészítés Tészta A lisztet és a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, m...
Habos-rebarbarás sütemény
Sütemények
Hozzávalók: egy 20 x 30 m-es tepsihez: A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg Rama margarin 1 evőkanál kristálycukor A töltelékhez: 20 dkg barnacukor 2 csomag vaníliás cukor 1,5 dl tejszín 1 csomag vaníliás pudingpor 3 tojássárga csipet só 6-7 szál rebarbara 1 db alma 15 dkg eper A habhoz: 3 tojásfehérje 1 csomag vaníliás cukor 3-4 evőkanál porcukor csipe...
Habtorta csokoládé habbal (Pavlova)
Sütemények
Hozzávalók A "tésztához": 6 tojás fehérje 24 dkg kristálycukor 3 dkg kakaó A krémhez: 30 dkg olvasztott csokoládé (nem tortabevonó, minőségi csokoládé mert ettől lesz finom a krém 6 tojás sárgája 1 evőkanál víz 3 dl habbá vet tejszín rum Elkészítés A torta alja: A tojásfehérjéből kemény habot verünk majd a cukrot apránként hozzáadjuk, a végén pedig a kakaót is.
Hagyományos ganca
Sütemények
Hozzávalók: 2 deci víz, 1 evőkanál zsír, csipet só és annyi liszt amennyit felvesz. 10 deka zsemlemorzsa. Elkészítés: A vizet egy lábasba öntjük beletesszük a sót és a zsírt. Ha felforrt, akkor beletesszük a lisztet és megfőzzük. A zsemlemorzsát megpirítjuk egy kis zsíron és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát. Forrón cukorral tálaljuk.
Hamis lúdláb szelet
Sütemények
Hozzávalók A tésztához: 4 tojás (nagy, 6,5-7 dkg-os) 16 dkg kristálycukor 4 ek víz 2 dkg kakaópor 14 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor csipetnyi só A krémhez: 8 dl tej 8 ek rétesliszt 2 tojás 25 dkg vaj 30 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor A csokimázhoz: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg vaj Elkészítése: El...

903 cikk | 42 / 91 oldal