Magyar hírességek - Képzőművészek - Festőművészek

   

Hopp-Halász Károly
Munkácsy-díjas magyar képzőművész díszítőfestő szakon végzett 1965-ben. Azok közé az alkotók közé tartozik, akik nem valamely művészeti egyetem elvégzése után indultak el az alkotói pályán, hanem kizárólag önálló, öntörvényű, tudatos alkotói tevékenységének köszönhetően, a szakma későbbi elismerésével váltak művésszé.
Hornok Magdolna
1948-ban Dunakömlődön születtem. Jelenleg Bicskén élek. Az alkotás iránti vágy, az önmegvalósítás már gyermekkoromban is hihetetlen erővel tört fel bennem. Rajzoltam, festettem, barkácsoltam.
Hornyik Zoltán
Kemecsén születtem ,Hajdúszoboszlón éltem 1980-ig. Nyíregyházán a Tanárképző Főiskolán végeztem 1985-ben rajz-földrajz szakon. Négy év tanítás után a művészeti tevékenységet választottam. 1989 óta szabadfoglalkozású festőművész vagyok. Műtermemből figurális kompozíciók, tájképek mellett csendéletek, portrék, aktok is kikerülnek.
Horthy Béla
(Mezőkaszony, 1869. február 4. – Budapest, 1943. február 10.) magyar festő, a nagybányai művésztelepen az első kiállító művészek egyike.   Előbb jogot végzett, utána Münchenben és Nagybányán tanult rajzolást és festést Hollósy Simonnál. Párizsba is ellátogatott.
Horváth János
"... Gyermekkorom óta szerettem rajzolni. 1976-ban kezdtem festeni akvarell, majd olajképeket. Témáim közt a tájképek, portrék és a csendéletek egyaránt szerepelnek. Munkám és elfoglaltságom miatt 8 évet kihagytam az aktív festésből.
Horváth Mariann
A rajzolás és a festészet iránti szeretetet egykori tanáromnak, Rencz Antalnak köszönhetem. Az olajfestészettel 2002-ben kezdtem el foglalkozni. 2003-tól vagyok tagja az Art'999 Képzőművészeti Egyesületnek. Az egyesülettel több közös kiállításon és jótékony rendezvényen vettem részt, ahol a közönség jobban megismerhette alkotásaimat.
Hosszú György
Nem csak a pillanatnyi érzelmek, hanem mélyebb gondolatok kifejezői lehetnek a színek, színharmóniák. A színhangzatok megismerése és használata kitűzött cél számomra. Különösen a felfokozott fények hatásai érdekelnek, ezek azok, melyek hosszú időre munkát adnak. Sőt a színek és fények végtelen variációival való játék köti le igazán azt a benső embert, akit magamban felfedeztem.
Hrabár Natália
1983-ban elvégezte az Ungvári Képzőművészeti Szakközépiskola kerámia szakát. 1990-ben a Lembergi Iparművészeti Főiskola kerámia szakán szerzett diplomát. 2004-től az Ukrajnai Képzőművészek Szövetségének tagja. Tanulmányai befejeztével a reklámszakmában dolgozott Ungváron. 1990–1993 között belsőépítészettel és kirakatrendezéssel foglalkozott.
Hucker Ferenc
A Nagymányoki gyermekkor meghatározó a későbbi évekre. Barangolások a Mecsekben, kavicsdobálás a patakba, madárfüttyös hajnalok, melyek visszaköszönnek a képein. Bonyhádon érettségizik, de nem kerül be az Iparművészeti Főiskolára. Négy évig üzemi grafikus, ahol az alkotói légkörben lehetőséget kap a próbálkozásokra, de a kitartó munkára is.
 
(1884, Budapest - 1960, Hierden, Hollandia)   Festő, grafkus és író, Hollandiában működött. Budapesten az Iparművészeti Főiskolán tanult 1901-tõl 1903-ig, majd 1904-ben a müncheni akadémián. Rövid időre tagja volt a tecsői és nagybányai művésztelepeknek, majd 1906-ban Hollandiába (Hágába) költözött, ahol a helyi arisztokrácia arcképfestője lett.

1239 cikk | 52 / 124 oldal