Hozzávalók:
A tésztához:
5,2 dkg ét olaj
5,2 dkg víz
5,2 dkg liszt
9,37 dkg egész tojás
pici csipet só
pici csipet cukor
A vaníliás krémhez:
3,2 dkg étkezési keményítő
4,2 + 4,2 dkg cukor
3,65 dl minél zsírosabb tej
4 db tojássárgája
A csokiöntethez:
10 dkg étcsoki
1,1 dl habtejszín
Elkészítés:
A vizet, a sót...
Hozzávalók:
26 dkg étcsokoládé
85 ml erős feketekávé
7 szétválasztott tojás
14 dkg porcukor
3 evőkanál átszitált sima liszt
dekor csokidísz
A mascarponés töltelékhez:
50 dkg mascarpone sajt
3 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál konyak vagy rum
15 dkg csokoládés mogyorókrém
Elkészítés:
A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó ...
Hozzávalók:
3 csomag csoki pudingpor
9 + 1,5 dl tej
6 evőkanál cukor
2 teáskanál porcukor
rumaroma
háztartási keksz
Elkészítés:
1. 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára sorban kekszeket helyezünk, meglocsoljuk a rumos-cukros tej felével. A maradék kekszet beáztatjuk a megmaradt tejbe.
2.
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
25 dkg darált keksz (háztartási)
12 dkg Rama margarin
1 dl tej
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
A trüffelhez:
20 dkg tejcsoki (én 10-10 dkg ét- és tejcsokit használtam)
1,5 dl tejszín
3 dkg Rama margarin
őrölt fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljes...
Hozzávalók:
A tésztához az alábbiak 2x:
4 tojás
25 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 dl víz
1 csomag sütőpor
4 dkg kakaópor
A töltelékhez:
2 marék mazsola
kb. 6 evőkanál baracklekvár
kb.
Hozzávalók:
20 dkg puffasztott rizs
15 dkg étcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé (de lehet ízesített csoki is)
tortadara
Elkészítés:
A csokikat külön-külön vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a puffasztott rizst, 5 percre hűtőbe tesszük, de nem várjuk meg, hogy teljesen megdermedjen.
Golyókat formázunk belőle, tortadarában megforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
8 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
3/4 bögre cukor
3/4 bögre víz
6 tojássárgája
20 dkg tejcsokoládé
25 dkg vaj
Elkészítés:
1. A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet és a kakaóport. Végül hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.