Hozzávalók:
1 1/2 csésze tejszín
1/2 csésze 3,5 %-os tej
12 dkg minél magasabb kakaótartalmú étcsoki
6 tojássárgája
3 evőkanál barnacukor
csipet cayenne bors
pár csipet fleur de sel (sóvirág)
Elkészítés:
150 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tejszínt a tejjel egy lábasban elkezdjük összemelegíteni.
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 evőkanál ecet
3 evőkanál átszitált kakaópor
5 dkg felaprított étcsoki
A tetejére:
tejszínhab
savanykás gyümölcsök
Elkészítés:
A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd a porcukor folyamatos hozzáadásával keményre verjük. Ezután hozzáadjuk az ecetet, az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét.
Hozzávalók:
egy 24 cm átmérőjű, levehető aljú piteformához:
3 db közepes méretű egész tojás szétválasztva
25 dkg krémes ricotta (sovány, krémes tehéntúróval is helyettesíthető)
10 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
5 dkg fehércsokoládé (csokolédécsepp formájában vagy nagyon apróra vágva)
10 dkg piros ribizli
1 teáskanál vanília-kivonat
1 csipet só
A...