Hozzávalók:
25 dkg vaj
15 dkg fehér csokoládé
45 dkg cukor
2,5 dl tej
30 dkg sütőporos liszt
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál cukrozott kakaópor
60 dkg tejcsokoládé
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
Vajazzunk ki két 20 cm-s tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
A vajat, a fehér csokit, a cukrot és a tejet olvasszuk össze, majd hagyjuk 15 percet hűlni.
Hozzávalók:
!!!!!2 tortához:
A 3 tepsi tésztához:
3 x 4 db tojás
3 x 4 evőkanál cukor
3 x 1 evőkanál olaj
3 x 4 db evőkanál liszt
3 x fél csomag sütőpor
3 x 1 csomag vaníliás cukor
pici só mindegyikbe
Az első tésztába még kell:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
A második tésztába még kell:
10 dkg durvára tört dió
2 evőkanál tej
A harmadik tésztába mé...
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl tej
3 evőkanál házi baracklekvár
fél csomag sütőpor
5 dkg étcsokoládé
5 dkg kakaópor
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat. A csokoládét kis kockákra daraboljuk, ezt a végén tesszük hozzá a tésztához.
Muffinformába adagoljuk a tésztát, és kb. 15-20 percig sütjük, 175 fokos sütőben.
Hozzávalók:
A tésztához:
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
6 tojás
16 dkg cukor
12 dkg liszt
A krémhez:
5 dl tejszín
20 dkg tejcsoki és étcsokoládé
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
3 szobahőmérsékletű egész tojás
2 szobahőmérsékletű tojássárgája
5 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
kevés puha vaj és liszt a formák kikenéséhez
Elkészítés:
Elsőként körülbelül 1 órával a készítés előtt vegyük ki a tojásokat a hűtőből, és tegyük 2 külön edénybe a tojássárgáját és a tojásfehérjét.