Hozzávalók:
12 darabhoz:
10 dkg liszt
13 dkg vaj
16 dkg nádcukor
1 evőkanál holland kakaópor
15 dkg 60-70%-os étcsokoládé
2 nagy tojás
1 mokkáskanál sütőpor
15 dkg eper
1 rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-esszencia
Elkészítés:
Az epret apró kockára vágjuk, pár darabot félretesszünk a díszítéshez.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat.
Hozzávalók:
1 dkg kristálycukor
1 dkg vaj
2,5 dkg sós pörkölt földimogyoró
5 dkg cukrozott sűrített tej
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk, és kikenjük vele a bonbonforma mélyedéseit. Hűtőbe tesszük, míg megdermed. Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
19 dkg vaj
19 dkg étcsokoládé
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
11 dkg liszt
1 kávéskanál só
20 dkg karamella
Elkészítés:
A vajat és a csokit összeolvasztjuk. A karamellát apró kockákra vágjuk. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal.
Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a lisztet és a sót.