Hozzávalók
20 dkg graham liszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
5 dkg zabpehely
3 dkg tönkölykorpa
10 g só (természetes, nem finomított)
5 g nádcukor
3,5 dl víz
5 g koriander (ha van friss, akkor elég csak durvára aprítani)
2 teáskanál bazsalikom
0,5 mokkáskanál őrölt rozmaring
0,5 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 csomag (7 g) porélesztő
Elkészítés
1.
Hozzávalók
500 ml forró
4 teáskanál méz
500 ml hideg víz
7 teáskanál száraz élesztő granulátum
400g erős fehér liszt (kenyérsütő liszt)
400g teljes kiőrlésű liszt (kenyérsütő liszt)
3 teáskanál só
250g napraforgómag
4 evőkanál tökmag
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 80 fokra.
Hozzávalók
200 g vaj (vagy margarin)
100 g cukor
50 g méz
1 tojás
vanília
2 csésze liszt
80 g kukoricaliszt
1 kiskanál sütőpor
fél kiskanál só
gyümölcszselé
Elkészítés
Elkeverjük a vajat a cukorral és a mézzel, amíg jó krémes állaga lesz. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd simára keverjük.
Hozzávalók
40g vaj
20 nagy mályvacukor
160g CHEERIOS gabonapehely
40g kókuszreszelék
6 szem piros szőlő
50g mazsola
24 szem fekete ribizli
50g fehér csokoládé
Elkészítés
1. A vajat és a mályvacukrot tegye egy tálba, és melegítse folyékonyra.
2. Adja hozzá a CHEERIOS gabonapelyheket.
3.
Hozzávalók
200 g tehéntúró
90 g zsíros tejföl
50 g puha vaj
60 ml meleg tej
6 tojássárgája
60 g liszt
20 g keményítő (kukoricakeményítő)
csipet só
1 evőkanál citromlé
6 tojásfehérje
1/4 teáskanál tartármártás
70 g cukor (vagy 140 g, ha édesebben szereted)
Elkészítés
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt.
Hozzávalók
400 g édes tehéntúró
150 g méz
6 db tojás
60 g liszt
30 g cukor
2 citrom leve
1 teáskanál rum vagy néhány csepp rumkivonat
Elkészítés
A mézes túrótorta ideális ínyencség a gyerekeknek.
A sütőt előmelegítjük 160°C fokra. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk.