Hozzávalók
Tészta
400 g liszt
250 g sütőmargarin
1/2 csomag sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
1 tojássárga
4 evőkanál kakaó
1 vaníliás cukor
Töltelék
150 g mazsola konyakos teába áztatva
1 kg áttört túró
50 g babapiskóta összetörve
1 reszelt alma
2 citrom héja reszelve
3 tojás
250 g cukor
1 csipet só
Elkészítés
A kakaós süti tésztáját még előző este elk...
Hozzávalók
40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros)
1 kocka Rama
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg cukor
1,5 dl víz
40-60 szem mandula
+ kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk.
Hozzávalók
120 g sima keksz
60 g puha vaj
1 doboz kókusztej (400g )
7 g agar-agar (vagy 8g zselatin 50 ml vízben felolvasztva)
50 g cukor
1-2 evőkanál kókusz likőr (nem kötelező)
250 g krémsajt szobahőmérsékleten
Raffaello golyók
20 g kókusz pehely
Elkészítés
A sajttorta elkészítését azzal kezdjük, hogy a kekszet megtörjük (betehetjük egy zacskóba és sodrófával ös...
Hozzávalók
20 dkg tejpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
vanília-aroma ízlés szerint
1 ostyalap
sótlan mogyoró
Elkészítés
Mindenek előtt enyhén megpirítjuk a mogyorót (serpenyőben, olaj nélkül vagy sütőben), majd hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral és a vanília-aromával habosra keverjük.
Hozzávalók
1 darab piskótakarika (3 felé vágva)
250 g érett eper
85 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
500 alaposan lehűtött habtejszín
1 csomag zselatin
Díszítéshez
friss eper
babapiskóta
Elkészítés
A torta elkészítéséhez a tejszínt kemény habbá verjük, és az epret simára turmixoljuk a porcukorral, citromlével és a vaníliás cukorral.