Magyar konyha - Legújabb cikkek

   

Húsgolyókkal rakott karfiol
Receptek » Főételek
Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol 4,5 dl tejföl 1 pohár főtt rizs 40 dkg darált marhahús hagyma fokhagyma őrölt bors őrölt kömény majoránna só olaj 6-8 dkg reszelt sajt 1 tojás 8 szelet szalonna 2 db zsemle Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A rizst is megfőzzük.
10 dolog, amit nem tudtál a barackról
Gyógynövények » Gyümölcsök - Zöldségek
Az őszibarackot joggal nevezhetnénk a magyarok kedvenc nyári gyümölcsének. Júniustól szeptemberig, szinte az ország egész területén megterem. Népszerűsége ellenére azonban kevesen tudják, hogy az egészségre is kedvezően hat, sőt, még a kozmetikai iparban is egyre gyakrabban hasznosítják. Az őszibarack lédús húsában A-, B-, C-vitamin, magnézium, foszfor és kalcium is található.
Luxusízesítő a konyhában - A szarvasgomba
Gyógynövények » Fűszernövények
Fűszernek kell tekintenünk, hiszen nagyon kevés mennyiség is elég belőle, hogy íze meghatározó legyen. Kilónkénti ára fajtától függően 10 ezertől egészen 500 ezer forintig terjed. Hazánkban évi ötszáz kilót értékesítenek belőle. Ma igazi luxuscikknek számít az egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtó szarvasgomba.
Ropogós baracktorta
Receptek » Sütemények
Hozzávalók Tortalap 10 dkg tejcsokoládé (vagy étcsokoládé tej hozzáadással) 10 dkg vaj 12 dkg kukorica pehely 10 dkg darált erdei mogyoró Krém és díszítés 8+4 zselatin lap 85 dkg őszi barack 5 dl barackos joghurt 4 dl+2 dl tejszín Elkészítés A kukoricapelyhet összetöröd és hozzá adod az aprított mogyorót. A vajat megolvasztod a csokoládéval együtt.
Barackos túrótorta (sütés nélkül)
Receptek » Sütemények
Hozzávalók 1 kg túró 2 csomag tejszínhabpor 2 csomag étkezési zselatin 2 üveg őszibarack konzerv cukor és citromlé ízlés szerint pici só Lap 20 dkg darált keksz 10 dkg olvasztott sütőmargarin 1 marék darált dió Elkészítés A darált kekszet, az olvasztott sütőmargarint és a darált diót összekeverjük és a tortaformába nyomkodjuk, majd hűtöbe rakjuk, míg megdermed.
Barackos mákfelfújt
Receptek » Sütemények
Hozzávalók 2 tojás 25 dkg darált mák 10-15 dkg porcukor 25 dkg áttört túró 1,5 dl sűrű tejföl 1 nagy konzerv őszibarack 3 dkg mandula Elkészítés A barackot jól lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a mákkal, a porcukorral, a túróval és a tejföllel jól elkeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszához keverjük.
Barackos süti darált kekszből
Receptek » Sütemények
Hozzávalók barack 200 g (darált vagy nem darált) háztartási keksz 80 g pörkölt erdei mogyoró 150 g olvasztott vaj 3 csomag zselatin 400 ml folyékony tejföl 5 evőkanál cukor Elkészítés Az érett barackokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A keményebb darabokat félretesszük, a puhábbakat mixerrel összetörjük, péppé keverjük.
Diós vagy rahátos kiflicskék
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók 1 tojás egy kis pohár langyos tej (kb 100 ml tej) 550-600 g liszt 1 csomag margarin (250 g) 1 csomag friss élesztő (25 g) 2 tasak vaníliás cukor 1 marék dió Elkészítés Keverd össze az élesztőt néhány kanál tejjel és egy evőkanál cukorral. Tedd a keveréket a liszt közepébe egy kis gödörbe.
Moldovai mártírok kalácsa (szentecskék)
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók Tészta 1 kg liszt 3 tojás 12,5 dkg cukor 450 ml tej 5 dkg élesztő 50 ml olaj reszelt citromhéj egy tasak vanília cukor só 3 tojás sárgája kenegetéshez Szirup cukor méz víz vanília eszencia citrom Díszítés méz reszelt dióbél Elkészítés A lisztet egy nagy tálba teszed, belekavarsz egy kávéskanál sót.
Diós kürtőskalács
Receptek » Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók 600 dkg liszt 3 dl tej 50 g vaj 1 tojás 20 g élesztő só 100 g cukor 100 db dió őrölt fahéj Elkészítés Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A lisztet elkeverjük sóval, fészket készítünk bele, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, cukros tejet, tojást, olvasztott vajon, és ebből félkemény tésztát dagasztunk.

1841 cikk | 37 / 185 oldal